Valul de Căldură Tropicală Suprapune România: Cod Roșu și Temperaturi Record

România trece printr-o perioadă extrem de fierbinte, cu un val de aer tropical care aduce temperaturi record, unele resimțite chiar și la 50 de grade. Aproape întreaga țară se află sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi resimțite la nivelul solului de până la 47 de grade.

Creștere Masivă a Urgențelor Medicale

Sute de persoane au avut nevoie de ajutor medical după ce au ieșit în soarele arzător. Doi oameni și-au pierdut viața înecați în încercarea de a se răcori. La Iași, un bărbat de 84 de ani a fost salvat după ce a căzut în soarele amiezii datorită intervenției rapide a unor tineri. În Mehedinți, s-au înregistrat 120 de apeluri la 112 în doar 24 de ore din cauza caniculei.

Vestul Țării Sub Asaltul Caniculei

La Timișoara, temperaturile au atins 39 de grade, iar străzile au fost aproape pustii. Medicul-șef UPU-SMURD Timișoara, Mihai Grecu, îndeamnă populația să verifice starea vecinilor vârstnici. În Timișoara și Arad, temperatura resimțită a fost de 43-44 de grade, iar oamenii s-au refugiat la fântâni pentru a se răcori.

Criza Apei în Zalău

Mai multe cartiere din Zalău au rămas fără apă de aproape o săptămână, din cauza suprasolicitării sistemului de aprovizionare. Reprezentanții companiei locale de apă au avertizat că situația se va agrava dacă canicula continuă.

Fenomen Meteorologic Extrem: Cupola Fierbinte de deasupra României

România va rămâne sub influența valului de aer tropical și săptămâna viitoare. Hărțile din satelit arată că ciocnirea unei mase de aer rece din vestul Europei cu aerul tropical din Africa a creat o cupolă fierbinte deasupra țării.

Probleme de Infrastructură din Cauza Caniculei

Podul de la Brăila, inaugurat recent, prezintă deja probleme grave din cauza căldurii excesive. Circulația se desfășoară pe o singură bandă, iar asfaltul a început să cedeze, creând șanțuri adânci.

Avertismente și Măsuri Preventive

Valul de căldură continuă să se amplifice, iar codul roșu a fost prelungit și extins. Temperaturile vor depăși 43 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Specialiștii recomandă ajustarea medicației pentru persoanele cu probleme de sănătate, mai ales pentru cei cu afecțiuni cardiace sau hipertensive.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://stirileprotv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.