Astăzi, în contextul primei sesiuni plenare a Parlamentului European din perioada post-alegerilor din iunie 2024, Raisa Enachi, deputat al statului Român, a adus în atenția opiniei publice europeană importanța și evoluția evenimentelor de la Strasbourg. Într-o postare pe rețeaua socială Facebook, Enachi a subliniat că începând cu data de 16 iulie, parlamentarii europeni au demarat procedurile pentru alegerea președintelui Parlamentului European și pentru desemnarea vicepreședinților, marcând astfel începutul unei noi legislaturi cu decizii cruciale în agenda europeană.

Astăzi, 17 iulie, focusul se îndreaptă către votul privind chestorii Parlamentului European, iar mâine, pe 18 iulie, europarlamentarii vor exprima prin vot susținerea față de al doilea mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene, un moment cheie ce necesită 361 de voturi pentru confirmare din totalul de 720 disponibile în legislativul european.

Sesiunea plenară va culmina pe 19 iulie cu anunțarea componenței comisiilor de specialitate ale Parlamentului European, marcând astfel finalul unei săptămâni intense de deliberări și decizii cruciale pentru viitorul Uniunii Europene.

În mod regulat, Parlamentul European se reunește în plen la Strasbourg în fiecare lună, cu excepția lunii august, pentru o perioadă de sesiune care se desfășoară de obicei pe parcursul a patru zile, de luni până joi, reprezentând o platformă centrală pentru dezbateri și legislative esențiale pentru toți cetățenii europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.