Proiectul ATP Trucks: Extinderea Capacității de Producție

ATP Trucks Automobile, controlată de Mircea Cirț, își extinde activitatea. Compania construiește o nouă uzină la Baia Mare pentru asamblarea camioanelor și autobuzelor. Compania este cunoscută pentru camioanele Truston și autobuzele electrice. Încearcă să impună aceste vehicule autorităților locale din România.

Viziunea pentru Viitor

Mircea Cirț a menționat planurile de extindere din vara anului trecut, când ATP Trucks împlinea patru ani. Acum, acest proiect pare tot mai aproape de realizare.

„Suntem hotărâți să rămânem agili și receptivi la cerințele pieței. Ne propunem să extindem unitatea noastră de producție pentru a ne îndeplini angajamentele față de comunitate și clienți”, a declarat Mircea Cirț în august 2023.

În ianuarie 2024, ATP Trucks a solicitat acordul de mediu pentru construcția halelor de producție și a clădirii administrative. Proiectul include drumuri de acces și împrejmuiri în Baia Mare.

Detalii Despre Extinderea Capacităților de Producție

Extinderea include două hale de producție, cu suprafețe de 14.000 mp și 17.000 mp. În aceste hale vor fi asamblate camioane și autobuze. Pe lângă aceasta, Mircea Cirț plănuiește o nouă etapă de extindere în doi ani. De asemenea, compania caută parteneri locali pentru a sprijini proiectul.

Noua fabrică va produce camioane și autobuze electrice și pe hidrogen. Partenerii trebuie să livreze 8.000 mc de piatră pentru fundament și 5.000 mc de beton. Prioritate vor avea furnizorii locali din Baia Mare sau din apropiere, la o distanță de maximum 50 km.

Performanțele Economice ale ATP Trucks

În 2023, ATP Trucks Automobile a înregistrat o cifră de afaceri de 59.187.952 lei. Aceasta este o creștere semnificativă față de 2022, când cifra de afaceri a fost de 14.923.429 lei. Profitul net a crescut de la 1.135.715 lei în 2022 la 1.734.902 lei în 2023.

ATP Trucks Automobile face parte din ATP Group, o afacere cu capital 100% românesc. Specializată în producția de vehicule, compania activează din 1995 ca furnizor de piese și accesorii auto. Acum, ATP Group este un integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor.

economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.